Blogda Ara

27.06.2008

VEKİLLER MİDİR GAZİ OLAN, CANLA ÇARPIŞMIŞ OLAN GAZİLERİMİZ Mİ?

14.04.2008
Sayın Milletvekilleri,

TBMM'de görüşülen Sosyal Güvenlik Reformu düzenlemesinde, tartışılan yasaların yanında bir madde tartışma ve karşı çıkma olmaksızın hızla onaylanmıştır tarafınızdan. Öyle ki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü sınır ötesi harekâtta çok sayıda şehit ve gazi verilirken, TBMM'de görüşülen Sosyal Güvenlik Reformu'nda hızla geçirdiğiniz “ Gazi’lere “ sağlanan hakların siz Milletvekillerine de tanınması bizleri son derece şaşırtmış ve üzmüştür.

Sağlık sigortasında sadece Gazilere sağlanan ayrıcalığa ortak olma konusunda sergilediğiniz dayanışma, işbirliği ve el çabukluğu vatandaş olarak bizlerin gözlerini yaşarttı, doğrusu sizlerle gurur duyduk! Siz Milletvekilleri, eş ve çocuklarınızla birlikte sadece Gazilere tanınan bir haktan yararlanacak ve hastanelerde tedavi masrafı veya ilaç parası ödemeyeceksiniz, vatandaş asgari ücretiyle katkı payı öderken, sizler yüklü maaşınıza ve konumunuza rağmen katkı parası ödemeyerek bedava tedavi olacaksınız ve bu masrafı devlete yükleyeceksiniz, hastanelerimizde perişan durumda olan hastalara, tedavi olmayı bekleyen vatandaşlara inat.

Memleketini şerefle, gururla mücadele ile koruyan kanıyla vatanını savunan Gazilerimize tanınan bu haktan nasıl olurda yaralanma hakkını buluyorsunuz ? Gazi misiniz ? Ülkemizi canla-başla savundunuz mu ? Bir uzvunuzumu kaybettiniz mi ? Bu memleket için düşmanla çarpıştınız mı, can pahasına ? Sizlerin böyle bir durumdan yararlanmaya kalkmasını ancak ve ancak çıkar ilişkisinden kaynaklandığını açıkça görülmektedir.

TBMM salonunun duvarında büyük harflerle 'ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR!' özdeyişi yazısı vardır. Bu söz; mülkün yani devletin hür ve bağımsız olmasının, istiklalinin ve bölünmezliğinin temelinin adalet olduğunu anlatır. Bunun içinde hiç kimseye imtiyaz tanınmaması ve herkesin yasalara saygılı olması ve yasalar önünde herkesin eşit olması esastır. Ancak, milleti temsilen mecliste bulunan siz sayın vekillerin kendi çıkarlarınız söz konusu olunca adaletli davrandığınızı şimdiye kadar maalesef hiçbir dönemde rastlamadık. Ve kanaatimiz odur ki bu yüzden; MÜLKÜN TEMELİ her gün biraz daha çökmektedir.Bu mektubumuzu 1100 yıl önce yaşamış olan Yahya Bin Muaz adındaki bir düşünüre ait olan aşağıdaki ibretlik sözlerle tamamlamak isteriz. Görüyoruz ki aradan asırlar geçmiş olmasına rağmen ortada değişen pek birşey yok gibi. Bugünün iktidar sahiplerinin tavrıyla, geçmişin iktidar sahiplerinin tavrı arasındaki benzerlikleri görüpte şaşmamak mümkün değil. “ Görüyorum ki; evleriniz Rum Kayzeri'nin evlerine, lükse hayranlığınız Kisra'nın tutumuna, servet peşinde koşmanız, Karun'un anlayışına, saltanatınız Firavun saltanatına, nefsleriniz Ebu Cehil nefsine, gururunuz Ebrehe'nin gururuna, yaşayışınız sefillerin yaşayışına benziyor. Allah için söyleyin bana, Muhammedi'den olanlar nerede?”

Siz sayın Milletvekilleri “Gazi” unvanını almakla ve Gazilerimize tanınan haklardan yararlanmaya sahip olmakla, başta canla vatanını savunmuş Gazilerimize, sağlık sisteminin bozukluğundan ve tedavi için aylarca, günlerce bekleyen bırakın bir ilaç parasını neredeyse yiyecek ekmek bulamayan vatandaşlara karşı saygısızlıktır, ihanettir.
Saygılarımızla,

Nuran TALAY

Hiç yorum yok: