Blogda Ara

1.09.2008

KURU CİLDE HAVUÇ­­­_YAĞLI SAÇLARA KEKİK

Hayatı; kaliteli, sağlıklı, sevgi dolu ve neşeli yaşamak hepimizin isteği... Ben de bu konuda sizlere yardımcı olabilmek için çabalıyorum. Mesleki deneyimlerimi sizlerle paylaşıyorum. Hayat her zaman istediğimiz gibi yürümüyor. Güçlü olup zorlukların üstesinden gelmeliyiz.
Hayatımızı kendimize göre yönlendirmeliyiz. Bunları yapabilmemiz için kendimize güvenmeliyiz. Bu yolda yürürken de kendimizi sevmek ve bakmak, bizim için öncelikli olmalı.

* Dirseklerim çok karardı. Nasır tutmuş gibi görünüyorlar... Eklem bölgelerindeki nasırlaşma ve kararma cildin, sindirim veya dolaşım bozukluğu olduğuna işaret edebilir. Maydanoz suyu için ve her gün kese yapın. Dirseklerinizi limon suyuyla ovun. El kreminin içine limon sıkıp, dirseklerinize sürün ve nemliyken havluyla sarın.

* Gözaltımdaki morluklara ne yapmalıyım? Gözaltındaki morluklar genetik yapıdan kaynaklanmıyorsa ve sağlık sorununuz yoksa elma suyu kompresi uygulayın. Her gün 10 dakikalık uygulama, renklerini açar.


* Saçlarım çok yağlı, birçok ürün kullandım ama değişen bir şey olmadı... Bir kahve fincanı elma sirkesi, bir tatlı kaşığı kekik suyu ve bir çay kaşığı tuzu bir su bardağında karıştın. Saçınızı yıkadıktan sora saç diplerine sürün. İki saat ılık havlu sarıp bekleyin. Ardından durulayın. Bu işlemi haftada bir tekrarlayın.

* Yanaklarımdaki ufak oyuklardan rahatsızım ne yapabilirim? Cildinizle kesinlikle oynamayın. Fazla yağlı yiyecekler ve asitli içeceklerden uzak durun. Cildinizi kekik çayı ile silin. Bir çay kaşığı soya unu, eşit miktarda kuru maya, bir tane dövülmüş aspirin ve bir tatlı kaşığı elma sirkesini karıştırıp haftada 3 gün yüzünüze sürün. 20 dakika cildinizde bekletip durulayın.

* Cildim çok kuru ne yapmam gerekiyor? Bir tatlı kaşığı havuç suyu ve eşit miktarlarda salatalık suyu, limon suyu ve badem yağını karıştırın. Karışımı sık sık cildinize uygulayın. Dışarı çıkarken güneş koruyucu krem sürün.
***************************************
Doğal Maskeler;
Doğal maskeler eski çağlardan beri yüz bakımında sürekli kullanılıyor. Bu maskeler cilt üzerinde kısa süreli bir tıkanma sağlar ve bu tıkanma cilt ısısını ve iç kısmındaki nemi kısa sürede arttırır. Maskeler, cildi ölü hücrelerden arındırır, cildinizin bakımını sağlar, kan dolaşımını hızlandırır ve cildinizin yumuşamasını sağlar.
Maske yapısında genellikle kil ve bitki özleri bulunur. Maskeyi oluşturan maddelerin oranı cildin özelliğine göre değişir. O nedenle hazırladığımız maskelerde oranlar önemlidir.

Kuru Ciltler İçin Doğal Maskeler;
Kuru Cilt İçin Badem Maskeleri:
Yağlı maddeler, meyve şekerleri, bitkisel yağ, fosfor, kükürt ve magnezyum gibi madensel tuzlar, A ve B vitaminleri yönünden zengin olan badem özellikle kuru ciltlerin en büyük dostudur. Badem yağı; cilt bakımı, vücut bakımı, tırnak ve saç bakımında kullanılır.

Dövüp toz haline getirdiğiniz iki çorba kaşığı bademle bir kahve kaşığı taze kaymağı karıştırın. Yüzünüzü güzelce yıkadıktan sonra bu karışımı yüzünüze sürün. 15 dakika kadar bekledikten sonra cildinizi madensuyuyla silin.

Bir yumurtanın beyazını çırpın. Yarım kahve kaşığı bademyağı ilave edip karıştırın. Parmaklarınızla yüzünüze yukarı doğru masaj yaparak sürün.15 dakika sonra cildinizi ılık suyla yıkayın. Cildinizin bir bebek cildi gibi olduğunu göreceksiniz.

Kuru Cilt İçin Ballı Maske:
Bir miktar balı parmak uçlarınızla cildinize yukarı doğru masaj yaparak yedirin 15dakika sonra yüzünüzü önce ılık sonra soğuk su ile yıkayın. Daha sonra cildinize uygun bir nemlendirici krem sürün

Kuru Cilt İçin Ballı Yumurtalı Maske:
Bir yumurtanın sarısı, yarım tatlı kaşığı bal ve bir çorba kaşığı sütü karıştırın. Mayonez kıvamını alınca yüzünüze ve boynunuza sürün. 20 dakika sonra yüzünüzü önce ılık, sonra soğuk suyla yıkayın.

Kuru Cilt İçin Kil Maskesi:
2 Çorba kaşığı mayayı 2 tatlı kaşığı ılık suda eritin. İçine 1 tatlı kaşığı tozşeker koyun ve karıştırın. Daha sonra 3 çorba kaşığı kaolin (kil) koyun ve koyu bir kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin. İçine 5-6 damla badem yağı ekleyin. Oda sıcaklığında 15 dakika beklettikten sonra yüzünüze sürün. Sırtüstü yatıp yarım saat bekleyin ve yüzünüzü ılık suyla yıkayıp kurulayın.

Kuru Ciltler İçin Domates Maskesi:
1 tane domatesin kabuklarını soyup iyice ezerek suyunu çıkartın.Çıkan domates suyunun içine 1 kaşık zeytinyağı ve 1 kaşık kil ekleyin. Yüzünüze sürüp 15 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayın.

Yağlı Ciltler İçin Doğal Maskeler
Yağlı Cilt İçin Kil Maskesi:
2 Çorba kaşığı mayayı 2 tatlı kaşığı ılık suda eritin. İçine 1 tatlı kaşığı tozşeker koyun ve karıştırın. Daha sonra 3 çorba kaşığı kaolin (kil) koyun ve koyu bir kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin.Oda sıcaklığında 15 dakika beklettikten sonra yüzünüze sürün. Sırtüstü yatıp yarım saat bekleyin ve yüzünüzü ılık suyla yıkayıp kurulayın.

Yağlı Cilt İçin Kil Maskesi:
Plastik bir kabın içine 1 çorba kaşığı kil, yarım haşlanmış patates, 1 çorba kaşığı su koyarak karıştırın ve yüzünüze sürüp kuruyuncaya kadar bekleyin Daha sonra ılık su ile durulayın.

Yağlı Cilt İçin Domates Maskesi:
1 çorba kaşığı taze domates suyu ile 1 çorba kaşığı kili iyice karıştırıp yüzünüze sürün. Kuruyuncaya kadar bekleyip ılık suyla yıkayın.

Yağlı Cilt İçin Patates Maskesi:
1 tane patatesi haşlayıp iyice ezin. Üzerine 1 su bardağı süt 1 yumurta sarısı koyup iyice karıştırın ve bu karışımı ocakta biraz ısıtın. ve ılık ılık yüzünüze sürün ve 20 dakika bekleyin. Daha sonra önce sıcak sonra soğuk suyla yüzünüzü yıkayıp yumuşak bir havluyla kurulayın. (Ayda bir kez uygulayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: