Blogda Ara

5.06.2008

Evde Yapılabilecek Maskeler

bitkisel maske İşte cilt sağlığı ve güzelliği için evde hazırlanabilen pratik maske tarifleri:

NORMAL CİLTLER
* Büyükçe bir salatalığı rendeleyin ve yarım bardak sütün içine koyup karıştırın. 3 saat bekledikten sonra süzün ve yüzünüzü bu karışıma batırdığınız pamuk ile temizleyin.
* Yarım çorba kaşığı yoğurt, yarım çorba kaşığı yağmur suyu ve arıtılmış su ile iki çorba kaşığı limon suyunu karıştırın. Temiz bir pamuğu bu karışıma batırarak cildinizi silin.

KURU CİLTLER
* Yarım bardak portakal çiçeği suyu ve gül suyunu bir şişenin içinde çalkaladıktan sonra karışımın içine batırdığınız temiz bir pamuk parçasıyla cildinizi temizleyin.
* İki avuç fesleğen yaprağını bir bardak kaynar suya atın. Üzerine 2 çorba kaşığı süt tozu ilave ederek ılımasını bekleyin. Kuru ciltler için iyi bir temizleme sütüdür.

YAĞLI CİLTLER
* Bir tatlı kaşığı balı 2-3 tatlı kaşığı suyla cam bir kasenin içinde kısık ateşte ısıtıp ateşten alın. Daha sonra içine yarım bardak süt ve 1 yumurta sarısı katarak kıvam alıncaya kadar karıştırın.
* Bir avuç tuzsuz bademi, 1 tatlı kaşığı toz şeker ile havanda dövün. İçine 1-2 kaşık gül suyu ilave ederek dövmeye devam edin. Bademler ezildikçe birkaç kaşık daha gül suyu koyun. Bu şekilde, karışım krem kıvamına gelene kadar devam edin. 1-2 saat beklettikten sonra karışımı temiz bir tülbentten geçirerek elde ettiğiniz temizleme sütü ile yüzünüzü pamuk yardımıyla silerek temizleyin.
* 1 fincan sütü 1 fincan kepek ya da yulaf kepeği ile iyice karıştırdıktan sonra yüzünüzü bu karışımla silin.

KARMA CİLTLER
* Olgunlaşmış yarım şeftalinin kabuklarını soyarak dilimleyin. Daha sonra yarım bardak sütün içine koyarak 8 saat bekletin ve süzün.
* 5-6 adet çileği püre haline getirin. Hazırladığınız püreyi yarım bardak sütün içine katın. Daha sonra karışımı bir şişeye koyarak çalkaladıktan sonra buzdolabında 4-5 saat bekletin. Kullanmadan önce şişeyi iyice çalkalayın. Ve bir pamuk yardımıyla cildinizi iyice temizleyin.

Hiç yorum yok: