Blogda Ara

5.06.2008

GERÇEKTEN YAŞADIN MI SEN...?


GERCEKTEN YASADIN MI SEN Hic bir kelebegin ucusunu gozlerinle takip ettin mi? Ya da bir tirtilin olanca zayifligina karsin yasayabilmek icin verdigi cabayi izledin mi? Milyonlarca karincanin muhtesem bir uyum icinde yuvalari icin calismasini gorup hayrete dustun mu?

Yagmur damlalarinin yere dustugu an cikardigi sesi dinleyip kendini essiz bir bestenin notalari arasinda dolasirken buldun mu? Sonbaharda herhangi bir parkta, yere dusen kizil yapraklara basip yururken, o yapraklarin citirtisini duyup, ilk askini dusundun mu? Hic geceye dogru kaybolan gunesi izledin mi? Ya da yepyeni bir gunun dogusunu?

Tanimadigin bir cocukla bir dakikada olsa saklambac, korebe, misket oynadin mi? Sokakta, daha once hic gormedigin birine, gunaydin, iyi gunler, iyi aksamlar dedin mi bir kez olsun? Yolda gordugun kimsesiz bir cocuga, bir yasliya cebindeki son bes milyon liranin yarisiyla corba ismarladin mi?

Yarin ne olacak diye dusunmeden aksam kup gibi sarhos olana kadar ictin mi? Yorgunluktan dizlerin kirilip yere dusene kadar dans ettin mi? Cok begendigin bir filmi izledikten sonra gozyaslarini ya da kahkahalarini gizlemeden cikabildin mi sinemadan? Bir konsere gidip bogazin yirtilincaya, sesin kisilincaya kadar bagira cagira eslik ettin mi sarkiciya? Bir kitabin en sevdigin bolumunu defalarca okuyup, sadece ama sadece o sayfalarin yiprandigini gordugunde guldun mu kendine?

Kendini denize birakip o engin maviliklerin coskusunu duyabildin mi yureginde? Bir bayram sabahi erken kalkip annenin babanin elini opmenin huzurunu yasadin mi? Ya da cocuklara harclik vermenin dayanilmaz keyfini? Gecenin saat 3'unde bile aradiginda seni dinleyen, ve duymak istediklerini soyleyen bir dost edindin mi kendine? Bir cicegin kokusunu icine cekerken, bir ormanda yururken, bir ceylanin kosusunu, bir baligin yuzusunu izlerken dogada milyonlarca yildan beri suren o muthis degisimin heyacanini hissettin mi?

En yalniz, en caresiz kaldigin anda bile ' bir sonraki gun bugunkunden daha iyi olacak ' deyip besleyebildin mi umudunu? Delicesine asik oldun mu birine? Erisemeyecegini bildigin halde tutkuyla sevmeye devam edebildin mi onu?

Sevgilinle ilk goz goze geldigin, ilk el ele tutustugun anda yasadigin heyacani aradan yillar gecmesine ragmen halen tasidigini soyleyebildin mi kendine? ' Sana ihtiyacim var ' dedigi zaman her seyi bir kenara birakip binlerce kilometre yol gitmeyi goze aldin mi hic? ' Seni seviyorum' dedigin anda sevgilinin gozundeki pariltiyi, yuzunden gecen o kucuk alevi yakalayabildin mi? ' Senin icin her seyi yapabilirim' dedin mi birine? Ve bunu derken kendini huzurlu hissedebildin mi? 'Bunlari yaptim ' diye dusundugunde mutlulugun aslinda ayrintilarda gizli oldugunu fark ettin mi peki?

' Yapmadim ' diyorsan gercekten yasadin mi sen?

Hiç yorum yok: