Blogda Ara

5.06.2008

Biberiye cayı ve yağı

B İ B E R İ Y E MU C İ Z E S İ
1. Bir yakınıma MR cekilip migren teshisi konulunca migren tedavisi basladi. Verilen cesitli haplar etkili olmayinca depresyon tedavisine baslayacagiz dediler ve giderek degistilen ilaclar sonucu kişi neredeyse 24 saat uyumaya basladi ilaclarin etkisi ile.Bitkisel ilac aramaya basladim ve tanidigim bir zamanlar orman bakanliginda 'tibbi bitkiler arastirma projesi' nde calismis emekli tanidigim 'biberiye' cayini tavsiye etti. Gunde 5-6 fincan biberiye cayi tedavisine basladik ve 20-25 gun sonra migren, bas agrilari sorunlari bir daha gelmemek uzere sona erdi.

2. Elmadag'da kizakla kayarken dusup kizak Freni demirinin ayak bilegi ile diz arasi orta bolgede V harfi seklinde Ve buyukce bir bolgede etini kemige kadar kaldirdi. Buraya dikis atildi Ancak kalkan kismin buyuklugunden 1 ay V harfiic kismindaki deri canlanmadi ve doktorlar 'bu bolgeye deri nakli yapmamiz gerekir dediler.Estetik ameliyati yapacak doktor 'Amerikadan yeni bir ilac geldi once birkac gun bunu surup deneyelim, sonuc alamazsak ameliyati yapariz' dedi. Surulen yag deriyi 3-4 gun sonra canladirma ya basladi. Bu yagin uzerine baktigimda *Rosmarinus *kelimesini gorunce biberiye bitkisine olan ilgim cok daha artti. Kendi kutuphanem ve internetten yaptigim arastirmada biberiye bitkisinin iyi geldigi hastalik ve sorunlar 100'u cok asinca arastimayi kestim bu kadar yeter diye.

3.Dusup veya kosarken baslarini veya eller ve ayaklarini bir yerlere carptiginda evde baslayan telasa hic gerek olmadigini soyleyip bu yagi suruyordum ve sismesi, morarmasi veya agrimasi gereken bolgelerde bunlarin hic biri gerceklesmiyodu.


4.Arkadasin ayaklarinda diz altibolgesinin dolasim bozuklugu nedeniyle ayaklari soguk idi.Biberiye cayi ile bu sorunlari cozuldu.

5.Komsumuzun 2 yildir geceleri uyuyamama sorunu vardi.Biberiye cayi icmeye basladiktan sonra gece de gunduz de uyumaya basladi.

6. Yine ayni cok yasli komsumuz gut hastaligindan da muzdarip idi Ve kaninda urik asit yuksek cikiyordu. Biberiye cayi ile bu sorunu da cozuldu.

7. Kayinpederim boyun kireclenmesinin sonucunda boynu tamamen Hareketsiz duruma gecti. Doktorlar ameliyat yapamayiz boyle idare et dediler. Biberiye yagi ile yaptigi masajlar sonucu 1 hafta sonra boynunu hareket ettirmeye basladi.

8.Kız cocugu kosarken carptigi eli mosmor oldu. Biberiyeyagini surduk,2 saat sonra morluk gecmeye basladi. Akraba doktora soruyorum oyle morluk normal ne kadar zamanda gecer diye ve 2 gunde gecer diyor.

9. Biberiye yagi ecza dolabimizda artik yerini almisti. Bir yerin mi agriyor (ornegin bas agrisi) sur biberiyeyi en azindan gecici olarak Agri gecsin. Bir yerin kesildi mi, cizildi mi sur biberiye yagini cok suratli olarak iyilessin.
Umarim arkadaslar icin bu bilgiler yararli olur.

Hiç yorum yok: